سازشهای پنهانی آمریکا بارژیم جمهوری اسلامی ایران

ایران در حال آماده ساختن بسته پیشنهادی جدید در مقابل خواست غرب در مورد برنامه هسته ای خود می باشد و خود را برای تدارک «دور جدید» در رابطه با روابطش با آمریکا آماده می کند.

محمود احمدی نژاد طی سخنانی در مقابل هزاران ایرانی در کرمان در جنوب شرق ایران، عنوان کرد که «شرایط و مقتضیات زمانه عوض شده است». وی در همین رابطه اظهار داشت که «ملت ایران یک ملت بخشنده است و می تواند آنچه را که در گذشته اتفاق افتاده است فراموش کند و دور جدیدی را آغاز کند. اما تمام کشورهایی که از موضع خودپسندی بخواهند به ملت ایران نزدیک شوند، همان جوابی را از این ملت خواهند گرفت که به بوش داده شد». وی همچنان گفت «امروز ما در حال آماده ساختن یکسری تدابیر جدید هستیم و این تدابیری هستند که برای دنیا صلح و عدالت را به همراه خواهد داشت و به حقوق ملت های دیگر نیز احترام می گذارد».

این اظهارات احمدی نژاد به دنبال آن صورت گرفت که دولت اوباما بار دیگر تاکید کرد هدف اصلی اش کشاندن تهران به پای میز مذاکرات می باشد. یک مقام بلندپایه آمریکایی در همین رابطه خاطرنشان ساخت که تهران می تواند به میزان فعلی برنامه غنی سازی خود را ادامه دهد.

این موضع دولت اوباما کاملا در نقطه مقابل موضع دولت بوش قرار دارد که شرط مذاکره با ایران را توقف کامل غنی سازی اورانیوم از سوی این کشور مطرح کرده بود. غنی سازی اورانیوم به همان نسبت که می تواند مورد استفاده اهداف صلح آمیز قرار بگیرد، کاربرد نظامی نیز دارد. آمریکا ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای متهم می سازد. اما ایران همواره این موضوع را انکار کرده است و اطمینان می دهد تنها درصدد تولید برق می باشد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۱۵ آوریل ۲۰۰۹

بوتفلیقه رسما به عنوان رئیس جمهور الجزایر معرفی شد

عبدالعزیزبوتفلیقه برای بار سوم با کسب بیش از ۹۲ درصد آراء در انتخابات ریاست جمهوری الجزایر به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیده شد.

در پی انتخابات ریاست جمهوری که در ۹ آوریل جاری در الجزایر برگزار گردید، روز دوشنبه ۱۳ آوریل، عبدالعزیز بوتفلیقه از سوی شورای قانون اساسی رسما به عنوان برنده این انتخابات اعلام گردید. گفته می شود ۷۵ درصد واجدین شرایط رای در این انتخابات شرکت کرده اند و بوتفلیقه توانسته است بیش از ۹۰ درصد آراء را به خود اختصاص دهد. وی پس از اصلاح قانون انتخابات از امکان شرکت مجدد در انتخابات ریاست جمهوری برخوردار گشته بود.

در این انتخابات بر اساس آمار رسمی اعلام شده، ۱۴۴۳۰۲۵۳ نفر شرکت نموده اند که از میان آنان ۱۳۰۱۹۷۸۷ نفر به بوتفلیقه رای داده اند.

نوول ابزرواتور ۱۴ آوریل ۲۰۰۹

طالبان یک زوج جوان را به اتهام «غیراخلاقی» به گلوله بستند

روز سه شنبه گذشته والی استان نیمروز واقع در جنوب غربی افغانستان اعلام کرد که طالبان یک زوج جوان را به خاطر اقدام به ادعای آنها غیراخلاقی به مرگ محکوم کردند. زن جوان ۱۹ ساله و دوست جوان وی که تنها ۲۱ سال داشت در منطقه KHASH ROD در انظار عموم به گلوله بسته شدند. بنا به اظهارات رئیس شورای استان نیمروز، این زوج جوان به قصد رفتن به ایران از روستای خود فرار کرده بودند. اما خانواده آنها روستائیان را برای دستگیری آنان روانه ساختند.

جبار پاردلی رئیس پلیس این ایالت در این رابطه توضیح داد که مقامات افغان به منطقه ای که این زوج جوان در آنجا به گلوله بسته شده اند و دوردست می باشد دسترسی ندارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه شنبه ۱۴ آوریل ۲۰۰۴

شروع انتخابات پارلمانی در هند و کشته شدن ۱۶ نفر در جریان خشونت ها

۱۶ نفر از جمله ۹ نظامی که وظیفه تامین انتخابات را برعهده داشتند توسط شورشیان مائوئیست در شرق هند کشته شدند.

بنا به گزارش مسئولین دولتی در شانزدهم آوریل جاری ۱۶ نفر از جمله ۹ نظامی که مسئولیت پاسداری امنیت انتخابات را برعهده داشتند، از سوی شورشیان چپگرا در ضلع شرقی کشور جان خود را از دست دادند.

در ایالت دوردست که جمیعت آن متشکل از اقوام Jharkhand واقع در شرق هند می باشد، شورشیان مائوئیست از پایگاه قابل توجهی برخوردار هستند. در همین منطقه روز گذشته ۵ تن از شورشیان و ۲ سرباز در جریان یک درگیری کشته شدند.

بنا به گزارش خبرگزاری رسمی هند PTI این بار چریکهای چپ افراطی با قرار دادن یک مین در مسیر حرکت یک اتوبوس متعلق به نیروهای امنیتی، به دنبال انفجار این خودروی نظامی، آن را به رگبار گلوله بستند که در جریان آن ۷ نظامی و ۲ تن از افراد عادی جان خود را از دست دادند. علاوه بر آن در ایالت همجوار بیهار (Bihar) نیز شورشیان مائوئیست موفق شدند طی یک درگیری ۲ تن از افراد نظامی را کشته و یک تن از آنان را زخمی نمایند.

انتخابات در هند تا ۱۳ ماه مه آتی جریان خواهد داشت و قرار است۷۱۴ میلیون نفر واجد شرایط رای برای انتخاب ۵۴۳ نماینده از ۳۵ ایالت و نقاط مختلف هند به پای صندوق های رای بروند.

نوول ابزرواتور ۱۶ آوریل ۲۰۰۹

پانزده کشته در پی یک عمل انتحاری در عراق

در جریان حمله انتحاری در یک پایگاه نظامی در استان انبار (Anbar) بیش از ۱۵ نفر کشته و بالای ۴۰ نفر نیز زخمی شده اند. بنا به گزارش ارتش عراق در ۱۶ آوریل، یک عمل انتحاری در یک پایگاه نظامی در استان غربی انبار ۱۵ کشته و ۴۰ زخمی بجا گذاشته است. بر اساس این گزارش آمار یاد شده موقتی است و ممکن است تعداد قربانیان این حادثه افزایش یابد.

عراق طی هفته های اخیر شاهد تشدید عملیات بمب گذاری شده است. در چهارشنبه گذشته (دیروز) نیز در نتیجه انفجار یک خودرو بمب گذاری شده در کرکوک واقع در شمال عراق ۱۰ نفر کشته و ۲۳ نفر زخمی شدند.

خبرگزاری رویتر ۱۶ آوریل ۲۰۰۹

بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی کره شمالی را ترک می کنند

آژانس خبرگزاری ژاپنی کیودو (kyodo) اعلام کرد بنا به درخواست مقامات پیونگ یانک، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنج شنبه کره شمالی را ترک کرده اند.

کره شمالی روز سه شنبه اعلام کرد که به هرگونه همکاری با این آژانس سازمان ملل خاتمه می دهد و به بازرسان آن دستور داده است کشور را ترک کنند. پیونگ یانگ این اقدام خود را به نشانه واکنش به محکومیت کره شمالی از سوی شورای امنیت سازمان ملل پس از پرتاب موشک که در ۵ آوریل گذشته صورت گرفت اتخاذ کرده است.

علاوه بر اینها مقامات این کشور اعلام کرده اند که از این پس کره شمالی حاضر به شرکت در مذاکرات ۶ جانبه در مورد برنامه هسته ای خود نمی باشد و خاطرنشان ساخته اند که در نظر دارند برنامه هسته ای خود، از جمله تولید پلوتونیوم را بار دیگر از سر بگیرند. بنا به عقیده کارشناسان، این مرکز تا سه ماه دیگر آماده بهره برداری خواهد شد.

کره شمالی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را یک بار دیگر در سال ۲۰۰۲ اخراج کرد. زیرا آمریکا پیونگ یانگ را متهم می کرد که درصدد پیشرفت برنامه هسته ای مخفی به منظور غنی سازی اورانیوم می باشد. بازرسان این آژانس در سال ۲۰۰۷ کار خود را از سر گرفته بودند.

کره شمالی بنا به توافق ۶ جانبه (کره شمالی، کره جنوبی، چین، آمریکا، ژاپن و روسیه) قرار بود که مراکز هسته ای خود را در مقابل کمک های بین المللی، بخصوص در زمینه انرژی، برچیند. قابل ذکر است که یک اختلاف نظر بین کره شمالی و آمریکا در مورد بازرسی مراکز هسته ای، در فاصله زمانی سپتامبر و اکتبر گذشته نیز به خروج موقتی بازرسان انجامید.

کره شمالی به محکومیت یک جانبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد شلیک موشک که به ادعای پیونگ یانگ با هدف پرتاب ماهواره صورت گرفته، معترض است. آمریکا، ژاپن و کره جنوبی از این اقدام کره شمالی به عنوان تلاشی برای آزمایش موشک های دوربرد که قادر است کلاهک های اتمی با خود حمل کنند، یاد می کنند.

خبرگزاری رویتر ۱۶ آوریل ۲۰۰۹

در آفریقای جنوبی وعده تقسیم اراضی هنوز عملی نشده است

پس از برکناری حکومت آپارتاید در آفریقای جنوبی، یکی از وعده های دولت جدید پس از روی کار آمدن خود همانا تقسیم مجدد اراضی غصب شده بین روستائیان بود. در آن زمان مالکیت ۸۷ درصد زمین های زراعی در دست اقلیت سفیدپوست این کشور قرار داشت. علیرغم گذشت ۱۵ سال از این مسئله به نظر می رسد زمان زیادی مانده تا این وعده بطور کامل جامه عمل بخود بپوشد و هنوز موضوعی بحث برانگیز می باشد. برای میلیونها سیاه پوست آفریقایی که از آنان سلب مالکیت زمین شده است و همچنین برای میلیونها بیکار که رویای برخورداری از امکان کشت و زرع را در سرمی پرورانند، تا زمانی که این مسئله حل نشود نمی توان از آشتی ملی سخنی بمیان آورد.

خبرگزاری Mediapart به تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۰۹

انفجار اتومبیل بمب گذاری شده در کرکوک ۱۱ کشته و ۲۱ زخمی برجای گذاشت

بنا به گزارش پلیس، انفجار یک اتومبیل بمب گذاری شده در عصر روز چهارشنبه در کرکوک واقع در شمال عراق که در مسیر حرکت یک واحد از نیروهای پلیس پارک شده بود، به کشته شدن ۱۱ نفر و زخمی شدن ۲۱ تن انجامید. افراد کشته شده همگی از افراد پلیس می باشند که به عنوان گارد امنیتی برای کمپانی دولتی گاز شمال کار می کنند. در این حادثه که حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر امروز رخ داد ۱۳ تن از نیروهای پلیس و همچنین ۸ تن از افراد عادی نیز زخمی شده اند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. این شهر که در ۲۹۰ کیلومتری شمال بغداد واقع است طی ماههای اخیر صحنه درگیری های قومی بوده است.

کردها که ۵۲ درصد جمیعت این شهر را تشکیل می دهند خواستار حق حاکمیت خود بر آن می باشند و معتقدند که بخشی از منطقه خودمختار کردستان می باشد. این در حالی است که عربها و ترکمن ها که به ترتیب ۳۵ و ۱۲ درصد جمعیت شهر را تشکیل می دهند، به خاطر ترس از قوم زدایی از سوی کردها، می خواهند که حکومت مرکزی کنترل آن را در دست داشته باشد.

به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس به تاریخ ۱۵ ماه آوریل