آیا مذاکرات دولت اوباما با رژیم جمهوری اسلامی ایران به نتیجه خواهدرسید؟

آیا مذاکرات احتمالی دولت اوباما با رژیم جمهوری اسلامی ایران به نتیجه خواهدرسید؟

روز چهارشنبه گذشته محمود احمدی نژاد پس از بازگشت از ژنو باردیگربه سخنرانی های تکراری اش بازگشت. وی خطاب به دیپلمات های اروپا و معترضینی که تلاش کردند سخنرانی روز دوشنبه او را در ژنو قطع کنند، به ایراد موعظه و تهدید پرداخت. احمدی نژاد که نمی خواهد بپذیرد در ژنو به حد کافی تحقیرشد و برای اولین باراتحادیه اروپا پاسخ درخورشأنش به وی داد، ادعا کرد که آنهامانع سخنان کسی شدند که می خواهد «یک کلمه علیه نژادپرستی و رژیم صهیونیستی» حرف بزند. وی در ادامه سخنانش گفته است : کشورهای غربی طی ۵۰ سال انتقادات علیه اسرائیل را نشنیدند. ودرحالیکه در تلوزیون دولتی رژیم برای غربی ها خط و نشان می کشید اظهارداشت «حالا وقت آن رسیده است که گوشهایشان را باز کنند و دهانشان را ببندند».

حملات مستمر رژیم جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل به عنوان متحد آمریکا در منطقه در حالی تکرار می شود که دولت اوباما در تلاش است تا باب مذاکره با رژیم ایران را پس از چند دهه قطع رابطه باز کند. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در واکنش به سخنان یهودستیزانه احمدی نژاد، ضمن اشاره به مجازات احتمالی ایران از سوی جوامع جهانی در صورت شکست کاربرد دیپلماسی، در کنگره آمریکا گفت «در حقیقت ما فکر می کنیم با کاربرد دیپلماتیک چیزی را از دست نمی دهیم. چون که در نهایت با تاثیرگذاری بر تعدادی از کشورهایی که باید در عمل مجازات شرکت کنند، سبب می شویم تا آنها در موضع خود تا آنجا که ممکن است جدی و موثر باشند».

به نظر می رسد قبل ازنشست احتمالی هیئت آمریکایی با سردمداران رژیم جمهوری اسلامی برای مذاکرات رو در رو، هریک از طرفین بدنبال برگهای برنده ای هستند تا درمذاکرات از آن سود جویند. رژیم ایران مسئله فلسطین و اسرائیل راعمده خواهد کرد تا برای دست بالا داشتن در مذاکرات بگوید: اگر نسبت به اسرائیل کوتاه نیائید مشکلات آمریکا در این خصوص در سطح جهان بیشتر می شود. همزمان آمریکا نیز دنبال یکپارچه کردن متحدین خود ، بویژه اروپایی هاست تا به رژیم ایران بفهماند اگر برسرعقل نیاید با تحریم کوبنده جامعه جهانی مواجه است. درایران مثال معروفی است که گویند «طرف را به مرگ می گیرند که به تب راضی شود» کاملا آشکار است که طرفین قبل از شروع مذاکرات چنین ادعاهایی رامطرح کنند ، اما آیا واقعا دولت آمریکا و رژیم ایران برسر این مواضع خواهند ماند! بطور قطع خیر. هردوی آنها گرفتارندو نیاز به توافق دارند. آمریکابعد از حمله به عراق و افغانستان و تشدید بحران دنیای سرمایه داری ، موقعیت قبلی اش را در جهان از دست داده است. سران رژیم جمهوری اسلامی ایران نیز هراسان از خیزشهای عظیم توده ای ، بیش از پیش نگران سرنگونی و حساب پس دادن به مردم ایران می باشند

فیدل کاسترو می گوید اوباما دروغ می گوید و تصمیم دارد تحریم علیه کوبارا موجه جلوه دهد

کاسترو بر این عقیده است که باراک اوباما پس از اعلام «امتیاز فرضی» از لغو سریع تحریم آمریکا علیه کوبا فاصله گرفته است.وی که تاکنون این اظهارات را به چندین خبرنگار اعلام داشته است افزوده است : «دمکراسی سرمایه داری» نمی خواهد. رهبر کوبا روز چهارشنبه ۲۲ آوریل ، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را به «دروغ گفتن» آشکار با انگیزه ادامه تحریم آمریکا علیه کوبا متهم ساخت.

همزمان خبرگزاریهای وابسته به کوبا نیز تحلیل کرده اند:

«ما می توانیم محدودیت های واقعی رئیس جمهور جدید آمریکا برای ایجاد تغییر در سیاست کشورش علیه میهن ما را بهتر درک کنم . البته اگر وی به دروغگویی دست نمی زد»

بنا به عقیده رئیس دولت سابق کوبا که هم اکنون ۸۲ سال دارد، باراک اوباما فقط یک «امتیاز فرضی» را درهفته گذشته نسبت به کوبا اعلام کرد وسپس از لغو کامل تحریم فاصله گرفته است. باراک اوباما هفته گذشته محدودیت سفر به کوبا برای آمریکائیان کوبایی تبار و ارسال پول به نزدیکان خود درکوبا را لغو کرد.

رهبر انقلاب ۱۹۵۹ کوبا خطاب به رئیس جمهور آمریکا نوشته است «ما خواهان دمکراسی بورژوایی نشده ایم که شما در آن متشکل هستید و بر اساس حقی که برای خود قائلید شدیدا به آن پایبند مانده اید. ما در نظر هم نداریم سیستم سیاسی خودمان را به آمریکا صادر کنیم».

دولت انگلیس اعلام کرد، از این پس صدور اسلحه به اسرائیل مورد بازبینی قرار خواهند گرفت

به دنبال دعوت مجلس انگلیس از خالدمشعل نماینده دفترسیاسی سازمان حماس جهت سخنرانی و مذاکره با نمایندگان انگلیس ، وزیر خارجه انگلیس نیز موضع مجلس را تأیید نمود.

دیوید میلی براند وزیر امور خارجه انگلیس طی یک سخنرانی خاطرنشان نموده است که: پس از عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه در اوایل سال جاری، کشورش تصمیم گرفته است قراردادهای فروش اسلحه به این کشور را مورد بازبینی مجددقرار دهد. به گفته میلی براند، «در پی رویدادهای اخیر در غزه» تمام جواز فروش اسلحه به اسرائیل مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.

آقای میلی براند که در مقابل مجلس انگلیس سخن می گفت اظهار داشت که قراردادهای جدید نیز شامل این تصمیم گیری خواهند شد.این تصمیم، پس از تقاضای چند تن از نمایندگان مجلس انگلیس مبنی برتجدید نظر قرار دادن تسلیحات نظامی که انگلیس به اسرائیل می فروشد و تاکید آنها بر اینکه سلاح های خریداری شده از انگلیس علیه فلسطینی ها بکار گرفته نشود، اتخاذ شد.

وزیر امور خارجه انگلیس در عین حال تاکید کرده است که تسلیحات صادراتی انگلیس به اسرائیل تنها یک درصد از واردات نظامی این کشور را تشکیل می دهند.

دستگیری فرمانده نظامی احتمالی جنبش مقاومت باسک و ۸ عضو دیگراین سازمان در فرانسه

درهفته گذشته چند خبرگزاری رسمی غرب اعلام کردند، در جنوب غرب فرانسه و در باسک اسپانیا در مجموع ۹ عضو احتمالی جنبش مقاومت باسک (اتا) از جمله فردی که احتمال می رود فرمانده نظامی این سازمان باشد، دستگیر شده اند.

بر اساس اظهارات خبرنگاران آمریکایی و اروپایی ، عصر روز شنبه گذشته، خوردان مارتیتگی لیتسزاسو ـ Jurdan Martitegi Lizaso ـ ۲۸ ساله و فرمانده نظامی اتا در مونتوریول از نواحی پیرنه شرقی دستگیر شده است. این گزارش از دستگیری دو نفر دیگر به اسامی آلکساندر اویارته سوآدرادو و گورکا آسپیتارته رخیادو که از اعضاء احتمالی این گروه هستند و حدودا ۳۰ ساله می باشند نیز به همراه مارتیتگی خبر داده است. هر سه نفر یاد شده در مونتپولیه تحت بازداشت قرار دارند و قرار است روز دوشنبه به لوالوا ـ په ره واقع در Hauts-de-Seins مرکز معاونت فرماندهی ضدتروریست (SADT) انتقال داده شوند.

بنا به اظهارات پلیس فرانسه ، این عده منتسب به اتامی باشند و ملیت اسپانیایی دارند، آنها در دو خودرو جداگانه در محلی که قرار داشتند دستگیر شدند. یکی از این خودروها در فرانسه و دیگری در اسپانیا به سرقت برده شده بوده اند. آنها سه قبضه کلت اتوماتیک با خود حمل می کردند. مامورین تحقیق علاوه بر آن در خودروی آنان یک پلاک تقلبی خودرو، تعدادی کارت شناسایی جعلی و همینطور دو بسته انفجاری آماده کارگذاری با ترکیب TATP پیدا کرده اند.

میشل آلیو ـ ماری وزیر کشور فرانسه روز شنبه به سرویس های پلیس فرانسه به خاطر اینکه توانسته اند در چارچوب همکاری با سرویس های پلیس اسپانیا «سه عضو احتمالی اتا را دستگیر کنند» تبریک گفت. این وزیر در بیانیه ای که منتشر ساخته خبر داده است که «در فاصله ۱۰ روز ۵ عضو احتمالی اتا در فرانسه دستگیر شده اند». یکی از افرادی که در ۱۰ آوریل در حالی که یک کلت ۳۵۷ مگنوم و اوراق شناسایی جعلی با خود حمل می کرد در ایستگاه راه آهن مونتپارناس در پاریس دستگیر شد، گمان می رود یکی از افراد مهم و مسئول جعلیات اتا باشد. پلیس فرانسه گفته است کلتی که وی به همراه داشته است احتمالا در جریان یک حمله در جنوب فرانسه به سرقت رفته بوده است.

علاوه بر سه نفری که شنبه گذشته در فرانسه دستگیر شده اند، ۶ عضو احتمالی دیگر اتا که بین ۲۵ تا ۳۱ سال دارند در جریان یک عملیات که در ساعات بامدادی صبح روز یکشنبه در باسک اسپانیا صورت گرفت، دستگیر شده اند. مجموع این دستگیری ها بخصوص دستگیری فردی که احتمال داده می شود فرمانده نظامی گروه اتا باشد، ضربه سخت دیگری به این سازمان می باشد